Left Header Right Header
Left Border
Makita
Bosch
Hitachi
Metabo
Festool
Dutack
Senco
Rotec
Kom eens langs en neem een kijkje in ons gehele assortiment.

Separator

Keuring

NEN3140 ELEKTRISCHE VEILIGHEIDSKEURING: EEN ZORG VOOR DE WERKGEVER!

Waarom een NEN 3140 veiligheidskeuring?

Elektrische installaties en apparatuur moeten veilig te gebruiken zijn. Helaas worden elk jaar weer vele medewerkers voor het leven getekend door ernstige, pijnlijke en duidelijk zichtbare verbrandingen. In de meeste gevallen is een werkgever in zijn verplichting tekort geschoten.
Hoge schadeclaims, forse boetes en stillegging van het werk zijn nog maar enkele van de mogelijke consequenties.
Als werkgever ben U verantwoordelijk voor de elektrische veiligheid van Uw werknemers. De Arbowet stelt algemene eisen aan de elektrische veiligheid die concreet uitgewerkt zijn in de norm NEN 3140. Adequate voorzorgsmaatregelen kunnen veel narigheid voorkomen. Een van deze maatregelen is het periodiek laten keuren volgens de NEN 3140. U voldoet hiermee bovendien aan de eisen in de Arbowet.

Wat voor elektrische apparatuur wordt gekeurd en hoe vaak?
Zwart Bouwmachines verzorgt de NEN 3140 keuringen voor u op alle elektrische handgereedschappen, verplaatsbare elektrische werktuigen, handlampen en verplaatsbare leidingen geschikt voor een spanning <400V. Deze periodieke NEN3140 veiligheidskeuring moet minimaal eenmaal per jaar uitgevoerd worden.

Opleiding en vakbekwaamheid

Niet iedereen kan en mag zomaar keuren. De NEN3140 stelt speciale eisen aan de opleiding en vakbekwaamheid van de inspecteurs. Zwart Bouwmachines volgt nauwlettend de ontwikkelingen.

Waar bestaat de veiligheidskeuring uit?

1 De visuele inspectie:
De apparatuur wordt visueel geÔnspecteerd op eventuele gebreken, zoals beschadigde aansluitleidingen, gebreken aan het huis/omhulsel en de bedieningsorganen, zijn stekker/contrastekker overeenkomstig de correcte klasse I of II

2 Controle door meting:
De apparatuur wordt m.b.v. speciale meetapparatuur getest op weerstand van de Aardleiding, isolatieweerstand alsmede lekstromen via aardleiding en via aanraking.

3 Registratie:
Goedgekeurde apparatuur wordt voorzien van een speciale keuringssticker met weergave Van de nieuwe keuringsdatum. Bovendien wordt een testcertificaat verstrekt zodat u kunt aantonen dat in uw bedrijf de veiligheid bij gebruik van de elektrische apparatuur is gewaarborgd.

Uw investering in veiligheid.

Voorkomen is nog altijd beter en goedkoper dan genezen! Voor € 7, == (excl. BTW) per apparaat/werktuig voert Zwart Bouwmachines ter plaatse bij u de NEN 3140 veiligheidskeuring uit. Dit is inclusief arbeidsloon, goedkeuringssticker en testcertificaat. Eventueel uit te voeren reparaties worden separaat in rekening gebracht. Al met al een geringe investering die leidt tot een hoger veiligheidsniveau, een efficiŽntere bedrijfsvoering en dus tot een verlaging van uw kosten.

Contactinformatie

Zwart Bouwmachines B.V.
Nobelstraat 9 BU 1
2693 BC ís-Gravenzande

 
T0174 441001
F0174 441662
M06 54633551

Foto impressie

Impressie in ons pand
Right Border